Foto van de Maand

 

 

   

 

 
Fotograaf: Jolanda van der Gaag
Thema: Reclamefoto

Foto van het jaar

 

 

 

 
Fotograaf: Cor de Bruijn
 Thema: Minimalisme

De Club

De fotoclub Alblasserdam is opgericht op 11 september 1969. De meeste van onze leden komen uit Alblasserdam en directe omgeving. Van aspirant-leden verlangen wij geen profkwaliteiten, maar enige kennis van de fotografie wordt wel op prijs gesteld. Zoals gezegd hebben we een gezellige club, waarin nieuwe leden zich snel thuis zullen voelen en daar waar nodig door de andere leden ondersteund zullen worden. 
Onze club is aangesloten bij het Nederlands Centrum Vrijetijdsfotografie (Fotobond), en landelijk zijn de fotoclubs onderverdeeld in afdelingen, waarbij onze club onderdeel is van de afdeling Zuid-Holland-Zuid. Op de werkbespreekavonden overleggen  we met elkaar het door de leden gemaakte foto en diawerk, waarbij er van gedachte gewisseld wordt over invoerende lijnen, vlakken, rustpunten, kleuren, compositie, etc., waardoor er door de (opbouwende) kritiek met elkaar, het niveau op een hoger peil gebracht wordt, wat per seizoen merkbaar is. De meest gefotografeerde onderwerpen zijn o.a.:

  • landschappen
  • natuur
  • macro
  • portret
  • vervreemding
  • architectuur
  • reizen

Ook het manipuleren en bewerken van digitale beelden wordt door enkele leden toegepast.
Verdere activiteiten van de club zijn werkavonden. Dit kan zijn het fotograferen van een stilleven, avondfotografie, het opplakken van foto's, passepartout snijden , het uitnodigen van een spreker, uitwisselingen met andere clubs uit de regio, het organiseren van exposities, het deelnemen aan wedstrijden, het bespreken van Bondsfoto- en Bondsdiacollekties, het gezamenlijk op excursie gaan naar interessante lokaties. Dit alles om  in goede harmonie het eigen niveau en dat van de club omhoog te brengen.

 

Foto van de maand

Op de clubavond wordt 1x per maand een foto van de maand gekozen. Kijk hier voor de winnende foto's.

Foto van het jaar

1x per jaar wordt uit alle winnaars van foto van de maand de foto van het jaar gekozen. Kijk hier voor eerdere winnaars.

Programma

Kijk hier voor het meest actuele programma.

Contact

Klik hier voor onze contactgegevens